Villa Vinèa s-a extins și a inaugurat noi spații de cramă, dedicate degustărilor și evenimentelor

Producătorul Villa Vinèa a finalizat extinderea cramei din județul Mureș, cu spații mai mari dedicate oaspeților, potrivite pentru degustări de vinuri și evenimente private sau de companii.

Noua clădire la inaugurarea căreia am fost în luna mai are trei săli de degustare cu o capacitate totală de 50 de locuri, la masă. La aceasta, se adaugă o terasă generoasă, de 75 de metri pătrați, pe care se pot organiza evenimente de până la 60 de persoane.

Investiții de 2 milioane de euro în extinderea și tehnologizarea cramei

În urma investițiilor, care au totalizat 2 milioane de euro, suprafața totală a spațiilor de producție, de stocare și de degustare a vinurilor ajunge la 2.100 de metri pătrați. Procesul de construcție a fost completat și de o parte de tehnologizare, prin care au fost achiziționate echipamente de producție de ultimă generație. 

Lucrările pentru modificarea și tehnologizarea cramei fondate în 2011 de către antreprenorul tirolez Heiner Oberrauch au durat 13 luni. Jumătate din suma investită a venit din fonduri proprii și jumătate din subvenții acordate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Extinderea cramei a fost proiectul nostru cel mai important din ultimii ani. Datorită noilor spații de stocare, avem mai multe zone în care putem matura vinurile, ceea ce ne permite să creștem nivelul de calitate. Practic, producția noastră nu va depăși 200.000 de sticle de vin pe an. Ce diferă e faptul că, acum, le putem matura mai mult, atât în butoaie, cât și în sticle, până în etapa scoaterii pe piață. Astfel, ne asigurăm că, atunci când ajung la raft sau în industria HoReCa, produsele noastre beneficiază de arome pline, bine integrate, elegante.”, a declarat Misi Dénes, Director de Cramă Villa Vinèa. 

Villa Vinèa a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei

Villa Vinèa a închis anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei, în creștere cu 18% față de 2022. 

2023 a fost un an bun pentru noi, pe partea de vânzări de vinuri, în special pe selecțiile de produse premium și superpremium, care au înregistrat creșteri de 30%. Am înregistrat scăderi pe turismul la cramă, acesta fiind afectat de lucrările de reamenajare și construcție. Având în vedere că beneficiem de noi spații de degustare, atât la interior, cât și la exterior, pe terasă, ne așteptăm să atragem peste 2.000 de vizitatori în următoarele 9 luni.”, explică Mircea Matei, Director General Villa Vinèa. 

Pentru anul 2024, reprezentanții producătorului preconizează o creștere a veniturilor de 20%, generată de creșterea vânzărilor gamelor Premium și Selection, precum și din creșterea numărului de turiști și de evenimente desfășurate la cramă. 

Pentru a menține standardul de calitate cât mai ridicat, Villa Vinèa normează cu regularitate producția. Crama a avut, în 2023, o recoltă de aproximativ 230 de tone de struguri, cu 30% mai puțin decât media ultimilor cinci ani.

Villa Vinèa lansează Rubin Riserva 2016, un pariu făcut cu viitorul

Odată cu noua structură, Villa Vinèa lansează și un vin nou, Rubin Riserva 2016, un cupaj de patru soiuri nobile – Merlot, Zweigelt, Pinot Noir, Fetească Neagră -, realizat într-o ediție limitată de 300 de sticle. Acesta este un vin gastronomic complex, cu nas de coacăze negre, fructe de pădure roșii și arome mature de ciocolată amăruie, vanilie și fum.

“Rubin Riserva este un vin al cărui poveste a început în 2006, când Heiner Oberrauch a decis să planteze patru soiuri de struguri negri, într-o zonă viniviticolă cunoscută pentru solul argilos, potrivit pentru struguri albi. Ceea ce l-a motivat a fost faptul că a intuit evoluția pe termen lung a climei. Practic, acesta a fost primul pas, dintr-un pariu pe câțiva ani, menit să demonstreze că, pe Valea Târnavei, putem face un vin roșu, complex, cu potențial ridicat de maturare, diferit de orice a fost făcut până atunci. Cu Rubin Riserva 2016 arătăm că, atunci când pasiunea și expertiza se întâlnesc, nu există limite.”, a declarat Mircea Matei.

Obținut din struguri culeși târziu, mai exact în prima săptămână din luna noiembrie, de pe vițe individual selectate și cu producția redusă la trei-patru ciorchini, Rubin Riserva este o bijuterie. Timp de 735 de zile, vinul a fost maturat în butoaie de stejar franțuzesc, îmbrățișându-și identitatea cu fiecare zi care trecea. Îmbutelierea s-a realizat exclusiv în 300 de sticle magnum, fiind păstrat pentru învechire până acum. Pentru cei care l-au creat, Rubin Riserva este un vin elegant, unic și complex, cu o personalitate puternică, un pariu câștigat cu viitorul.

Lasă un răspuns