Vinul.ro dedică toamna EXCELENȚEI ! Pregătim podiumul pentru cele mai bune vinuri românești!

Cea de-a XIV-a ediție a “Premiilor de excelență Vinul.ro va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie, iar lista vinurilor românești de excelență va fi anunțată, festiv, cu ocazia Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România. 

Vinul.ro a stat la baza demersurilor de conștientizare și comunicare care au condus la legiferarea Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România, eveniment ce se bucură de sărbătoriri din ce în ce mai spectaculoase, în locații HoReCa de prestigiu cu răsunet mediatic.

Ca în fiecare an, vinurile vor fi ordonate pe serii și evaluate “în blind”, de către comisii formate din câte minimum 5 persoane fiecare și compuse din tehnologi din crame, revânzători specializați (din HoReCa), degustători autorizați, somelieri, bloggeri și comunicatori de profil. 

Marea Medalia de Aur se va acorda vinurilor care au primit peste 95 puncte, Medalia de Aur pentru vinurile cu media între 90-94.9 puncte iar cea de Argint pentru 85-89.9 puncte. Mediile vor fi calculate aritmetic fără eliminarea extremelor. Se vor acorda medalii doar în limita a o treime din totalul probelor înscrise, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Vor exista și mențiuni speciale (Best in Class, Premiu special).

Pentru detalii și înscrieri: adelina@vinul.ro/0727.254.318

Lasă un răspuns