Sea, Sand, Salt & Breeze: SABRIZE, cea mai nouă gamă de vinuri lansată de Budureasca

Sea, Sand, Salt & Breeze: pe scurt, Sabrize, o gamă young&fresh lansată de crama Budureasca. Gama își propune să creeze o punte între trecut şi viitor și se adresează publicului tânǎr, care apreciazǎ noutatea și inovația, cu respect față de tradiții.

Sabrize are patru etichete: douǎ vinuri albe, un rose şi un roşu. Le-am savurat pe toate în cadrul evenimentului de lansare, prezentat de Cezar Ioan, organizat într-un loc încărcat de istorie, în Valea Budureasca.

De unde vine numele SABRIZE?

Practic, de la ”marea din Dealu Mare”, așa cum ne-a explicat Olga Miloiu, CEO Budureasca. În vremuri străvechi, în zonă era fundul Mării Sarmatice, iar terroirul de aici dă naștere și astăzi unor vinuri caracterizate de mineralitate și salinitate. Etichetele gamei ilustrează o cochilie fosilizată (des întâlnite în subsolul zonei), în două culori, respectiv textura și culoarea pietrei și o culoare tare, vibrantă. Tranziția dintre cele două reprezintă arcul în timp creat de noile vinuri: amprenta trecutului, întoarcerea la origini și inovația prezentului.

Chiar dacă dezvoltarea Budureasca se centrează pe competitivitate în peisaj internațional – tehnologie ultramodernă în vie și în cramă, know-how, abordarea unei mari diversități de tipuri și stiluri de vinificație, de ambalaj, de soiuri, de marketing până la urmă – această dezvoltare are la bază un trecut foarte relevant, foarte extins temporal – și aici stau mărturie descoperirile arheologice din zonă, care dovedesc o continuitate umană întinsă pe milenii. Această legătură cu trecutul este foarte importantă, pentru că nu oricine și-o poate asuma – și aici putem să ne referim inclusiv la țări cu mare renume internațional, dar care nu-și pot revendica o istorie atât de îndelungată nici în domeniul vinului și nici măcar în sfera vieții colectivităților umane de dimensiuni semnificative și de durată”, a explicat Cezar Ioan despre contextul lansării gamei Sabrize, ce aduc ele nou și cum se raportează la vechi.

Patru vinuri fresh adresate segmentului de public tânăr

Sabrize Sauvignon Blanc – vin alb sec, cu arome intense de citrice, fructe tropicale și note de iarbă proaspătă. Se potrivește bine cu preparate din pește, fructe de mare, salate.

Sabrize Fume – vin alb sec, obținut din Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris, baricate în stejar. Parfumat, vanilat, bogat în arome, merge asociat cu cărnuri cu sos alb, ciuperci la grătar.

Sabrize Rose – un rose tot sec, din Cabernet Sauvignon și Merlot, cu arome de fructe roșii de vară – căpșuni, zmeură, merișoare – cu o aciditate plăcută, ajutat de un adaos de CO2 să fie mai fresh și mai vibrant. Ideal pentru preparate ușoare din pui și pește. Va fi un hit al zilelor toride, cu siguranță.

Sabrize Fetească Neagră – un vin roșu sec, care mie mi-a lăsat impresia unui rest de zahăr mai pronunțat, deci probabil la limita superioară cu restul de zahăr, cu un gust plin de arome de fructe de pădure, prune și condimente, cu taninuri catifelate. Ideal alături de preparate din carne (noi am avut coaste de berbecuț) vânat, brânzeturi maturate.

Lasă un răspuns