Karakter de campion: Rosé-ul de la Aurelia Vișinescu, marele câștigător al Concursului de Vinuri Rose

Trofeul Concursului de vinuri rose revine anul acesta în Dealu Mare: Karakter 2023, de la Aurelia Vișinescu, este campionul celei de-a XII-a ediții a Concursului de vinuri rosé, organizat de Asociația Winelover România în data de 13 mai la Grand Hotel Continental.

Anul acesta, 75 de vinuri rosé românești din recolta 2023, seci, cu prețuri de raft între 20 și 70 lei, au intrat în competiția pentru desemnarea celui mai bun vin rosé. În urma multor runde de preselecții, desfășurate pe parcursul mai multor luni, în finala din 13 mai s-au calificat 15 vinuri din soiuri nearomate și 5 din soiuri aromate.

În fruntea clasamentului a fost Karakter, de la Aurelia Vișinescu, iar podiumul a fost completat de Sole, de la Cramele Recaș, și Secrets, de la Crama Pandora.

La categoria soiuri aromate, pe primul loc s-a situat Busuioaca de Bohotin C’est Soir, de la Crama Hermeziu.

Cele trei comisii de evaluare au fost formate din câte 7 membri fiecare (atât reprezentanți ai industriei din România, cât și de peste hotare) au degustat, toate, aceleași vinuri în finală și au selectat mai întâi 7 din cele 15 înscrise, după care au fost alese cele 3 ocupante ale podiumului. Pe lângă comisiile oficiale, au fost prezente și au punctat vinurile și trei comisii de observatori din presă și din partea sponsorilor

Sponsori și parteneri: Carrefour, Dagmar Sharp Senses, Agrovin (care a acordat și un premiu special pentru cel mai bine punctat vin din soi românesc, Migală de la Crama deMatei), Da Bacco,  Aqua Carpatica, Romanian Drink Service, Vinul.ro.

Lasă un răspuns