Să aveți Sărbători Pascale cu vinuri senzaționale!

Se apropie cu pași repezi Paștele, iar de pe masa de sărbătoare n-au cum să lipsească vinurile potrivite pentru preparatele festive. Recent au avut loc edițiile de primăvară ale concursurilor @vinul.ro, iar marile câștigătoare își pot găsi locul cu succes pe masa voastră.


🥇Sauvignon Blanc Fume de la crama Tata și Fiul (pentru antreuri și salate) – Un vin alb sec numai bun de deschis apetitul, obținut dintr-un soi aromat, vinificat în sec, după metoda fume, cu maturare la lemn. Proaspăt, cu o aciditate vibrantă și arome specifice soiului (flori de soc, note vegetale, grapefruit), completate de tușe subtile de piper și vanilie. Aciditatea susținută echilibrează grăsimile din preparate precum ouăle umplute, salata de boeuf, drob de miel, ciuperci umplute cu brânză.


🥇Opus Fabula Fetească Neagră demidulce de la Gramofon Wine (pentru preparate din miel) – Un vin gastronomic, structurat, corpolent, vinificat în demidulce din soiul Fetească Neagră. Se potrivește cu orice preparat din carne roșie, vânat sau miel, în acest caz. Friptură de miel la cuptor cu garnitură de cartofi cu rozmarin, stufat de miel cu legume sunt bune companioane pentru această Fetească Neagră.


🥇Tămâioasa Românească dulce de la Tata și Fiul (desert – pască, cozonac) – Dacă mai puteți și desert, gustul unei felii de cozonac sau al uneia de pască este frumos complimentat de acest vin dulce de la crama Tata și Fiul. Complexitatea sa aromatică și notele de gutuie, fructe exotice confiate și stafide se potrivesc cu deserturile nu foarte dulci.


Să vă tihnească sărbătorile și să le savurați din plin!

Lasă un răspuns