Weekend efervescent la RO-Wine – Ediția de Toamnă (15-16 octombrie)

Peste 800 de etichete de vin de la 150 de producători de vinuri premium și superpremium din România și din toată lumea i-au așteptat pe vizitatorii târgului RO-Wine, pe 15 și 16 octombrie, la Fratelli Studios București.

Oaspeții au putut degusta vinuri din România, Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, Chile, SUA, Georgia, Portugalia, dar și o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft și cafea de specialitate. Proprietari de crame și enologi au venit special la RO-Wine pentru a-și spune poveștile. Printre aceștia s-a numărat și celebrul jurnalist și om de televiziune italian Bruno Vespa (a cărui emisiune este supranumită „a treia cameră a Parlamentului”), care și-a prezentat vinurile atât la standul de producător, cât și prin masterclass-ul „Primitivo – The King of Puglia”, pe care l-a susținut.

Evenimentul s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori, pentru care au fost deschise aproximativ 10.000 de sticle, în cele două săli de degustare, dar și în cadrul programului de Masterclass-uri. Cantine de Nicolai a încantat publicul cu slănină și pateu de vită aduse din Maramureș, croissant-uri și pâine caldâ. Alături de reprezentanții pieței HoReCa autohtone, la festival au participat și importatori de vin Canada, Spania, Anglia și Olanda, alături de vizitatori din toată țara și din străinătate.

Festivalul s-a încheiat cu un moment live susținut de saxofonistul Daniel Puccio, venit special din Statele Unite pentru a celebra închiderea sezonului de evenimente RO-Wine din anul 2022.


 

Lasă un răspuns