Evenimentul ”Evadare în Dealu Mare” a schimbat anul acesta sezonul și s-a mutat toamna, după ce în anii precedenți ne-am plimbat la cramele din zonă în lunile de vară (august și iunie). Gazdele sunt bucuroase de oaspeți, te așteaptă cu noutăți lichide și cu povești faine, iar noi promitem că va fi și în această toamnă #PesteAșteptări. Grăbește-te să iei bilet de pe platforma iaBilet și să ”cunoști vinul la el acasă”.
Evadarea în Dealu Mare se desfășoară în weekendul 22 – 23 octombrie. Anul acesta, 15 crame membre în Asociația Dealu Mare participă la eveniment și te așteaptă cu porțile și sticlele deschise pe tot parcursul celor două zile. Toate cele 5 trasee sunt disponibile în ambele zile ale evenimentului, indiferent că optezi pentru transport cu autobuzele pe care le punem la dispoziție, sau vii pe cont propriu.
Care sunt traseele ?
Îți este greu să te decizi la un traseu? Hai să povestim puțin și să simplificăm lucrurile!
Traseul 1 (portocaliu)
- Dagon Wines (Cramă artizanală, cu un vibe fresh și party-uri epice în vie, cu paharele pline cu HAR și JAR. Mergi și află-le povestea!)
- Domeniul Artistiței (Cramă boutique, cu parfum de lavandă și cu vinuri care poartă amprenta artistică a enologului Cristi Tudor, atât pe etichetă, cât și în sticle)
- Davino ( ”Setează standardele în domeniu”, cu vinuri emblematice, semnate de Bogdan Costăchescu, ce nu mai au nevoie de nicio prezentare – Flamboyant, Domaine Ceptura Rouge)
Traseul 2 (galben)
- Domeniile Urlați (#evoluțiaPelin vă sună cunoscut? Lasă-te fermecat si de vinurile Incantation și de gama SAAC, cu vinuri young & fresh).
- Gramofon Wine (Unde vulpea a ajuns la struguri și a lansat ”Opus Fabula”. Sigur ați auzit de party-urile memorabile pe care crama le organizează în fiecare sezon – Înfloritul viței-de-vie, MUST Party).
- Serve (Prima cramă din România cu capital privat străin, unde regretatul Conte Guy Tyrel de Poix a făcut istorie, continuată în prezent de Mihaela Tyrel de Poix și enologul Aurel Rotărescu. Guy De Poix 2016 este singura Fetească neagră din România cu 90 puncte Parker!).
Traseul 3 (mov)
- Lacerta (Enologul Mihai Baniță te așteaptă cu povestea cramei și vinurilor Cuvee IX și Cuvee X, iar crama are un view absolut spectaculos și ultra-instagramabil, de la etajul unde se desfășoară degustările.)
- Domeniile Franco Romane (prima cramă din România cu plantații certificate BIO, fondată de francezul Denis Thomas, preluată de familia Olariu. Crama produce atât vinuri BIO, cât și convenționale, pe care le găsiți în gamele DFR și Viognier).
- Apogeum (Spectaculosul Conac al fostului Principe Nicolae, deținut în prezent de proprietarul Virgil Mândru, care vinifică exclusivista Feteasca neagră APOGEUM. Vara aceasta am organizat Summer Wine la Apogeum, party-uri în vie cu muzică live și vinuri Summer Wine, Valahorum și Apogeum.)
Traseul 4 (albastru)
- Licorna Winehouse (Crama unde ”unicornul face performanță”, cu vinuri magice, semnate de Gabi Lăcureanu și premiate la concursuri naționale și internaționale – ANNO 5, Bon Viveur, Serafim. În weekendul Evadării, Bogdan Anghel ne pregătește o lansare-surpriză.)
- Velvet Winery (”Raiul natural cu vinuri bune”, cu cel mai spectaculos view din Dealu Mare, după părerea mea. Enolog este Liviu Grigorică, iar sfatul meu este să nu ratezi Feteasca neagră La Țigănci, medaliată cu aur la PDE Vinul.ro de anul acesta)
- Viile Metamorfosis (Investiție a celebrei familii italiene Antinori, cu vinuri semnate de Fiorenzo Rista, care este și co-owner. Sigur îți sunt cunoscute brandurile Via Marchizului, Cantus Primus, Colțul Pietrei, dacă nu, musai trebuit să faceți cunoștință!)
Traseul 5 (rosu) –
- Aurelia Vișinescu (”Doamna Fetească neagră” Aurelia Vișinescu semnează cunoscutele Trei Fete Negre, Artisan și Karakter, apreciate și medaliate la concursuri internaționale.)
- Budureasca (Enologul cramei este Stephen Donnelly, care și-a început cariera în urmă cu peste 30 de ani în Napa Valley. Stephen își alintă Noble 5 ”copilul de suflet”, iar spumantele Prima Stilla adaugă efervescență oricărei ocazii speciale. )
- Stațiunea de Cercetare Pietroasa (încearcă vinuri din Tămâioasă românească vinificate în stiluri diferite și vinul obținut din soiul Alb aromat – creat la Pietroasa)
Important:
- Organizatorii își rezervã dreptul de a modifica programul. Autobuzele vor pleca la 9.30 din Piața Victoriei, iar vizitarea primei crame va începe aproximativ la orele 11.00. Pentru fiecare cramă sunt alocate aproximativ 2 ore si jumătate, pentru a avea timp suficient de vizitat, degustat, socializat cu gazdele, cumpărături. Plecarea către București va fi în jur de 19.30-20.00.
- Programul exact de vizitare (ordinea vizitării cramelor) va fi comunicat la îmbarcare.
- Fiecare autocar/microbuz va fi însoțit de un reprezentant al organizatorilor.
- Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.