VIN & ARTE, la Castel. La Castel Bolovanu

”Și… ai tot ce îți trebuie?” – cam așa sună una dintre replicile dintre Marius Manole și Maria Obretin, care au interpretat, alături de Carmen Tănase, piesa ”Ce avem noi aici?”, o comedie savuroasă despre dating & mother issues în zilele noastre. Prima întâlnire a tinerilor îndrăgostiți, organizată de agenția de matrimoniale (și de regizoarea Lia Bugnar) a fost una foarte reușită, având în vedere că la final au rămas impreună, în ciuda sfatului primit de fiu de la mamă, ”bărbatul trebuie să își țină pantalonii pe el !”. Unde mai pui că cei doi și-au descoperit un talent comun, pe care nu vi-l zic, că e cu 18+, mergeți și vedeți piesa, când mai aveți ocazia.

Se pare că și noi, publicul, chiar am avut tot ce ne-a trebuit pentru o seară reușită în viile din Oltenia. Care au fost ingredientele ? 168 de hot-dogs oltenești (care și-au făcut simțită prezența încă din primele replici ale piesei), trei mari artiști, o regizoare de succes și un Castel, mai precis Castel Bolovanu, asezonate cu un vin consacrat, Cabernet Sauvignon din gama Castel Bolovanu. Rezultat: o seară de ARTE, în viile de la VINARTE!

Coincidența face că anul trecut, cam prin aceeași perioadă, ne aflam tot la Vinarte, pentru o degustare unică, de SOARE 1999, ale cărui arome ne-au rămas în memorie la fel de îndelung ca și pe papilele gustative. Ca să păstrăm tradiția, ne-am întors la Vinarte, însă cu altă ocazie, la fel de savuroasă, dar dintr-un alt registru – o piesă de teatru la cramă.

Piesa ”Ce avem noi aici?”, scrisă și regizată de Lia Bugnar, interpretată magistral de actorii Carmen Tănase, Marius Manole și Maria Obretin, a strâns la crama Castel Bolovanu o mulțime de iubitori de vin și teatru, care, în ciuda vremii ușor neprietenoase pentru data din calendar, s-au încălzit cu câte un hot-dog oltenesc și cu vinuri de la crama VINARTE.

Pe lângă oaspeții locali, ne-am strecurat și noi, împreună cu prietenii Vinul.ro, care nu s-au speriat de ploaia din București și au răspuns ”prezent” invitației noastre. Domnul Tripi-Trip s-a îngrijit, ca de obicei, să avem cu ce ajunge la destinație, deși a absentat (motivat, aștept scutirea data viitoare).

Părerea unanimă a fost că inițiativa Vinarte, de îmbinare a vinului cu artele, este inedită și lăudabilă, iar noi suntem dornici să mai fim spectatori și cu alte ocazii! Felicitări și… tot înainte la vinuri și arte !

Photo credit: Vinarte, Daniel Botea.

Lasă un răspuns