”Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends”, un nou proiect by Cezar Ioan & Cosmin Dragomir

“Connaisseur-ul fără ifose” Cezar Ioan și “Curatorul de zacuscă” Cosmin Dragomir lansează, pe 11 iunie, conceptul “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” (care include un site de recomandări HoReCa, un newsletter gastronomic și o serie de evenimente culinare). 

Lansarea va avea loc în cadrul Artisan Food Market de la Casa Universitarilor din București, începând cu ora 16:00. 

La eveniment vă așteaptă un workshop de vinuri BIO și BIODINAMICE (prezentat de Cezar Ioan, Vinul.Ro) și dezbateri gastronomice moderate de Cosmin Dragomir (gastroart.ro) și Adriana Sohodoleanu (biscuit.ro). 

Nu cădem pe spate la prima icră de somon! „Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” – ghid pentru enogastronomia din România

cc-cc.ro riscă să fie CEL MAI TARE NEWSLETTER de cultură gastronomică din internetul de limbă română, dacă NU ne grăbim să-l trimitem prea des și să-i deranjăm pe abonați”, glumesc fondatorii proiectului “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends”, publiciștii Cosmin Dragomir (GastroArt.ro) și Cezar Ioan (Vinul.ro). Newsletterul – care conține semnalizări de localuri, produse, scriituri și evenimente pentru consumatori și recunoașteri pentru chef-ii, antreprenorii și managerii din domeniul alimentar ale căror eforturi se concretizează în rezultate excepționale – își propune să devină punctul de pornire al viitoarelor evoluții în mentalitatea consumatorilor hedoniști curioși din România.

Denumirea proiectului vine de la titlurile a două volume scrise de fondatori: “Curatorul de zacuscă” (Cosmin Dragomir) și “Connaisseur fără ifose” (Cezar Ioan), ca și de la faptul că, în demersurile lor de recomandare, se vor baza permanent pe ajutorul prietenilor cu criterii și gusturi solide și cu disponibilitate de a împărtăși descoperirile lor.

Cezar Ioan & Cosmin Dragomir,
inițiatorii conceptului Curator & Connaisseur & Friends

“Pentru clientul care dă întâmplător peste un restaurant, un eveniment sau un produs alimentar, recomandarea Curator & Connaisseur & Friends va fi vizibilă sub forma unui afiș cu QR Code. Scanarea QR Code-ului trimite spre mai multe detalii explicative de pe site-ul cc-cc.ro, pentru cei interesați. Pentru gurmandul care vrea să-și planifice experiențele dinainte, abonarea la newsletter reprezintă conexiunea permanentă la noutățile din domeniu – fie că e vorba de restaurante, produse alimentare, apariții editoriale sau evenimente – care merită știute încă înainte ca acestea să devină cunoștințe publice”, spun inițiatorii sistemului. 

“NU vom abuza de răbdarea abonaților trimițându-le mesaje foarte des, fiindcă știm și noi ce enervant poate fi un newsletter care ajunge în inbox fără să aibă realmente un conținut interesant”, promit Cosmin Dragomir și Cezar Ioan. Ei mai promit că întregul demers este unul onest pentru consumatori, interesant din punct de vedere cultural și intelectual și chiar, pe alocuri, atractiv prin premiile și beneficiile acordate abonaților. “Respectăm orice gen de cultură gastronomică, mai ales dacă ea conține și vin. Ne asumăm că suntem extrem de subiectivi – de fapt, mizăm pe asta și NU ne tratăm – îi dăm înainte cu cititul, mâncatul, scrisul șamd. Încercăm să nu cădem pe spate nici la vederea vreunei icre de somon, nici la primul cap de oaie care ne arată limba dintr-un galantar”. 

Programul evenimentului:

  • 15:45 – Degustare și workshop vinuri BIO și BIODINAMICE de la Domeniul Bogdan și pâine artizanală de la Casa del Pan (moderatori Cezar Ioan – vinul.ro și Daniel Ion – Casa del Pan) 
  • 16:30 – Prezentarea proiectului Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends  + (re)lansare de cărți Connaisseur fără ifose & Curatorul de zacuscă (Cezar Ioan și Cosmin Dragomir)
  • 17:00 – Dezbatere gastronomică – Bucătăria contemporană și produsul local între tradiție și inovație. Invitați: Ruxandra Popa (Noeme), Mihai Toader (Soro.lume), Marco Favino &  Daniel Voinea (#carteapeștilor). Moderator: Adriana Sohodoleanu (biscuit.ro
  • 18:00 – Dezbatere gastronomică: Gastronomia multimedia. Invitați: Cristian Mărgărit (cristianmargarit.ro), Robert Petrescu (Paprika TV) & Cristi Dandeș (foodofbucharest). Moderator: Cosmin Dragomir (Gastroart.ro)

Parteneri: Eisberg, Teamfresh si Domeniul Bogdan.

Lasă un răspuns