Peste 100 de soiuri de cireșe au defilat la Sărbătoarea Cireșelor de la Stațiunea Istrița

La Pepiniera Istrița, în fiecare vară are loc o sărbătoare plină de culoare și gusturi delicioase. Este Sărbătoarea Cireșului, un eveniment ce a devenit tradiție, adună laolaltă comunitatea locală și vizitatorii într-o atmosferă vibrantă.

Am fost anul acesta pentru prima dată la 𝐒𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐂𝐢𝐫𝐞𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură, Vinificație și Pomicultură Pietroasa-Istrița, din cadrul USAMV București, 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐇𝐨𝐫𝐭𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, a devenit o tradiție mult așteptată ce reunește producători de cireșe din toată țara și iubitori ai acestor fructe, pentru cea de-a X-a ediție.

Evenimentul are loc în prima sâmbătă din luna iunie, iar vizitatorii au ocazia să încerce o varietate impresionantă de cireșe, din soiuri provenite din toată țara.

În acest an au fost 105 probe în expoziție și 100 de probe în fișele de degustare. La ediție au participat 25 de producători (universități, stațiuni de cercetare, producători particulari) din 12 județe.

Potrivit organizatorilor, l𝐨𝐜𝐮𝐥 𝟏 a fost adjudecat de următoarele soiuri și producători:

– Soiul Summit, producător Livada Fermecată, Haret, Vrancea (cele mai mari și frumos colorate cireșe pe care le-am văzut vreodată)

– Hertford, producător Ferma Bio Muntenia, Cooperativa Roua, Fundeni, Călărași

– Grace Star, producător Pomiviticola Srl, Plenița, Dolj

– Sweet Aryana/Gi5, producător PARADISUL CIREȘELOR, COȘERENI, IALOMIȚA

– Early Red/Cab 11e, producător Facultatea de Horticultură

– Special/Ipc8, producător Icdp Pitești, Mărăcineni, Argeș

– Carmen/Gi5, producător Cooperativa Agricola Rodagria, Ogoru, Călărași (printre favoritele noastre)

– SWEET LORENZ/Gi5, producător Paradisul Cireșelor, Coșereni, Ialomița

Lasă un răspuns