Daniel Ion plămădește magie la brutăria artizanală Casa del Pan de 3 ani. La cât mai mulți!

Țineți minte din copilărie mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, cu coaja crocantă și interior pufos? Treceți pe lângă Casa del Pan, brutăria artizanală de pe strada Polonă, și veți surâde la o astfel de amintire.

1 februarie – Sărbătoare cu arome crocante pe strada Polonă

În urmă cu trei ani, pe 1 februarie 2021, brutaria artizanală Casa del Pan a adus magia pâinii și produselor de patiserie în mijlocul Bucureștiului. Regăsiți aici toată experiența strânsă de Daniel în cei peste 25 de ani de activitate ca brutar și la cursurile de perfecționare de peste hotare, în Spania, Elveția, Franța și Italia. Daniel combină armonios tradiția cu tehnicile moderne și inovația, iar rezultatul este savuros: pâine artizanală cu un gust unic, din aluat dospit minimum 24 de ore.

La aniversarea a 3 ani, Daniel și-a așteptat, ca de obicei, oaspeții cu produsele făurite cu măiestrie și inspirație de mâinile sale (programul său de lucru începe de la ora 3 dimineața, când nici iarba nu crește, pentru ca pâinile să fie gata la prima oră). Lângă ele au stat vinuri spaniole, căci Daniel a lucrat ani buni în Spania, și un ulei de măsline tot spaniol, de la Palacio des Olivos, Medaliat cu Aur la concursurile și târgurile de specialitate din întreaga lume și numarul 1 în Clasamentul Mondial pentru al treilea an consecutiv.

Desigur că nu puteam lipsi de la un astfel de eveniment, pentru că suntem fani declarați ai produselor Casa del Pan, iar Daniel ne este un prieten foarte drag, care mereu coace pentru evenimentele noastre produse noi și inedite. La evenimentele epice cu parizer din toamnă de la CORKS ne-a pregătit în premieră o pâine croissant pe care am umplut-o cu felii de parizer și sos de clementine de la Chef Sosin, iar la un trip la o cramă, un fabulos croissant cu cărbune vegetal și cu zacuscă, special pentru Cosmin Dragomir și al său volum Curator de Zacuscă.

Pâine și alte bunătăți, pentru momente dulci sau sărate fără regrete

Ce găsești în vitrinele Casa del Pan? Pâine, produse de patiserie, cofetărie și gustări. Nebunii cu multe calorii, dar zău că merită, pentru momente dulci sau sărate fără regrete.

Odată ce-i treci pragul, toate îți fac cu ochiul: de la pâine în diverse sortimente (baguette, pâine cu maia, pâine fără gluten, pâine cu chefir, pâine cu turmeric, pâine cu cașcaval), panettone sărat cu muuultă gorgonzola (de obicei disponibil în serii limitate, la care Daniel muncește trei zile), celebrul cub croissant, cozonaci, croissante simple sau umplute (apropos, cel cu cărbune vegetal se găsește la brutărie în variantă simplă sau cu fistic), până la pandișpan cu fructe, focaccia cu diverse toppinguri, sandvișuri sau tarte.

Brutăria are în meniu preparate care se găsesc permanent, dar și preparate de sezon, în funcție de ingredientele disponibile, ocaziile speciale și, bineînțeles, inspirația și creativitatea lui Daniel, care mereu testează noi rețete delicioase.

Încă un detaliu important despre ce presupune brutăria artizanală: folosirea ingredientelor naturale, fără amelioratori, cu o intervenție minimă a echipamentelor, munca cu mâinile fiind esențială în plămădirea aluaturilor. Consumați deci cu încredere și fără griji, dacă sunteți adepți ai unui stil de viață sănătos.

Dați o fugă la Casa del Pan să vă convingeți de bunele noastre gusturi și nu ezitați să comandați când aveți ocazii speciale, printr-un apel/mesaj la 0725.968.149.

Lasă un răspuns