Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului din România, la Casa Timiș – episodul 4. Povestea continuă!

Pentru al patrulea an consecutiv, pe 1 octombrie am sărbătorit Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului din România la Resortul Casa Timiș, care ne-a fost gazdă săptămâna trecută la Premiile de Excelență Vinul.ro (ediția a XV-a). În cadrul Galei organizată de Resortul Casa Timiș am anunțat rezultatele oficial rezultatele PDE și ne-am bucurat să felicităm și gazdele pentru medaliile obținute.

De Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor, celebrată în fiecare an în prima duminică a lunii octombrie, exclusivistul resort din Chițorani ne-a întâmpinat, ca de obicei, cu o ”gastroxperiență” unică, un omagiu adus bucătăriei românești cu arome interbelice sau culese din cărți cu rețete boierești. Periplul gastronomic și enologic a fost ghidat de MC Virgil Mănescu, iar responsabilii de punerea în agendă a acestei sărbători – Cezar Ioan, Cosmin Dragomir și Nico Lontras – au explicat în prea puține cuvinte pentru câte ar fi de spus despre subiect de ce aveam nevoie de o astfel de zi și ce semnificație ar trebui să aibă pentru fiecare dintre noi, cât și pentru identitatea noastră națională.

Ce de obicei, regalul de gastronomie fină a fost asigurat de Chef Nico Lontras și echipa sa de fantastici (în acest moment, echipa locației numără nu mai puțin de 36 de bucătari), iar vinurile Casei Timiș au completat fiecare dish, pentru o explozie de arome și senzații.

Surpriza serii a adus celor prezenți hohote de râs, după un scurt șoc: în premieră, meniul de pe mese a fost comestibil. Da, ați citit bine, la Casa Timiș, și meniul e delicios ! Și mă refer la meniul fizic, respectiv suportul de hârtie pe care sunt scrise preparatele. Chef Nico a regizat perfect momentul, consumând nonșalant aparenta hârtie în fața audienței uimite. Ulterior, ne-a dezvăluit că este preparat din foaie de orez și îl putem mânca fără grijă. Il găsiți pe TikTok pe colegul Cezar Ioan într-un scurt demo al momentului.

Vedeta meniului special conceput pentru această seară a fost prețiosul mic de Wagyu, pe care îl găsiți permanent listat, la prețul de 150 de lei, iar desertul a fost deliciu double max: gomboț XXL cu prună și sos din magiun de prune și bomboane cu ciocolată, trufă și macarons cu lavandă.

Amouse bouche:

  • Mini MBS
  • Pralina de branza horezu si caviar 
  • Pâine artizanala si crema de maduvioare cu usturoi


Starter: Crema radauteana cu ou posat si trufe din Dealu Mare
Main Course 1: pilaf de hrisca cu pesto de leustean si raci in sos de unt  

Main Course 2: Mic de Wagyu cu mustar facut in casa si hrean ras

Desert

  • Bulz cu prune, sos din magiun de prune
  • Mini dulciuri de casa

Lasă un răspuns