Weekend efervescent la RO-WINE: peste 150 de producători și 15.000 de sticle de vin deschise

Un weekend plin de surprize și noi recorduri a marcat cea de-a doua ediție din acest an a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania. În perioada 12-14 mai, Studiourile Fratelli din București au găzduit peste 150 de producători de vinuri premium și superpremium din România, Italia și internaționale, însoțite de produse gourmet și cafea de specialitate.

Pentru prima dată, festivalul a acoperit 3 zone de degustare: Studio 1 – Vinuri din România și Republica Moldova, Studio 2 – Salonul Gustul Italiei și Studio 3 – Vinuri Internaționale, în acest segment înregistrându-se și participarea în premieră a unor crame din Grecia sau revenirea vecinilor din Bulgaria, alături de tradiționalele etichete din SUA, Franța, Spania, Argentina sau Noua Zeelandă.

În cele 3 zile de festival au fost deschise aproximativ 15.000 de sticle de vin, din cele peste 1.000 de etichete prezente. Cei veniți pentru a-și aprofunda cunoștințele despre vin au avut la dispoziție nouă masterclass-uri susținute de specialiști de top.

Vinurile spumante au acoperit cele mai importante regiuni și stiluri – Champagne, Prosecco sau Cava, inclusiv spumante românești din soiuri autohtone.

Sâmbătă, 13 mai, festivalul a fost vizitat de peste 3.000 de oaspeți, un nou record pentru festivalurile de vin din România. Mai mult, dintre aceștia au făcut parte și 12 ambasadori, confirmând interesul în creștere față de vinul românesc.

Vinurile și produsele gourmet din cadrul salonului Gustul Italiei, organizat de Institutul Italian de Comerț Exterior (ICE) și Sapori e Tradizioni, bicicleta cu înghețată, berea artizanală Olovina și cafeaua Constantin Coffee au făcut deliciul vizitatorilor. Ca de fiecare dată, Chef Nicolai Tand a încântat publicul cu prezența sa și cu patiseria fină franceză.

Și la această ediție, organizatorii au pregătit numeroase surprize, de la lansări de vinuri noi la deschideri de sticle vintage, precum și premii speciale.

„Festivalul a confirmat ceea ce știam, și anume că numărul celor care iubesc vinul și care se bucură să îl descopere este în continuă creștere și ne bucurăm că am reușit să reunim o atât de mare diversitate de gusturi, stiluri, trenduri și expresii. Este o lume incredibil de frumoasă și de complexă, iar RO-WINE reușește de fiecare să captureze o imagine fidelă a pieței autohtone de vin” spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu.

Lasă un răspuns