Late Summer Brunch, pe 1 octombrie, la Crama de Piatră

A doua lună de toamnă a debutat cum nu se putea mai bine, cel puțin pentru oaspeții care și-au rezervat un loc la brunch-ul organizat anual pe 1 octombrie de Crama de Piatră. Ne-am bucurat de o zi însorită, cu muzică, vin și voie bună, la a doua ediție a Boian Brunch & Festival, în mijlocul viilor din Dealu Mare.

Crina Matei și Băieții săi de catifea au fost responsabili de atmosferă, vinurile #Boian au fost din plin și pe toate gusturile, iar preparatele culinare au asigurat energia necesară dansului aferent reprizelor de muzică live. Bineînțeles că nu puteau lipsi strugurii și mustul proaspăt stors.

La brunch s-au gustat atât preparate tradiționale, cât și platouri cu brânzeturi și mezeluri crud-uscate. Aperitivul ne-a deschis apetitul cu tartine cu piept de rață afumat și gel de fructe, tartine cu carpaccio din șunculiță de casă, branză de capră și ceapă murată, rulada din porc cu spanac și branză de capră, iar felul principal s-a bazat pe preparate la ceaun și la grătar – fasole scăzută cu ciolan afumat, gulaș de vită, pastramă de oaie, pui, ceafă de porc – cu garnituri de mămăliguță, legume, orez și cous-cous.

Crama de Piatră este printre puținele din Dealu Mare care oferă cazare

Crama de Piatră este o cramă-boutique, apărută în 2018 în peisajul vinului românesc, cu un vibe fresh și cu accent îndeosebi pe enoturism. Printre soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Fetească Albă, iar la locație găsiți cazări, un restaurant, un bar și o terasă.

Tânărul antreprenor David Sandu este cel care se ocupă de evenimentele organizate la cramă, care nu sunt deloc puține. Crama oferă din 2021 și cazare și dispune de 11 camere duble, dintre care 9 matrimoniale, care, atenție, sunt fully booked în fiecare weekend până la jumătatea lunii decembrie. Totuși, dacă vreți să dați o fugă la cramă, pentru a face un tur și o degustare, puteți merge în timpul săptămânii, când nu sunt evenimente și există camere libere, dacă plănuiți să rămâneți peste noapte.

Deja primim solicitări pentru Revelion, iar dacă vreți să veniți în weekend, trebuie să rezervați cu multe săptămâni înainte. Eu recomand în cursul săptămânii, deoarece avem mai mult timp de stat la povești cu clienții și este și mai liniștită locația. Suntem la poalele dealului, între vii, găsiți liniște și pace în momentele în care nu avem evenimente”, mi-a povestit David.

Vinurile Boian se găsesc doar la cramă și în restaurante și wine bar-uri

Vinurile cramei, care se găsesc sub brandul Boian, se găsesc în locațiile Horeca și se comercialiează la cramă și în shop-ul online. Locațiile unde le puteți încerca sunt Ferma Dacilor, restaurantul La Felinare și alte câteva mici restaurante și wine bar-uri din țară.

Nu vom intra momentan în retail, pentru că nu ne permite producția și ne dorim să nu ne abatem momentan de la conceptul de cramă-boutique de la care am pornit. ”, mai afirmă David.

Dacă vreți să descoperiți vinurile Boian și povestea locației chiar de la fiul proprietarului, David Sandu, notați-vă contactele de mai jos și rezervați-vă o zi de toamnă la Crama de Piatră. Go and enjoy!

Contact:

  • Vadu Săpat 173, Comuna Vadu Săpat
  • +40 721-403-590
  • cramadepiatra@yahoo.com

Photo credit: Crama de Piatră.

Lasă un răspuns