Vinurile premiate și recomandate de specialiști pentru Sărbătorile de iarnă

Se apropie Sărbătorile, iar vinul va fi cu siguranță nelipsit de pe mesele noastre și din cadourile pregătite pentru cei pe care îi iubim. Și pe bună dreptate! Cauți un vin savuros pe care să îl asociezi cu preparatele tradiționale pe care le ai pe masa de Crăciun sau de Anul Nou sau unul pe care vrei să îl oferi cuiva drag, care merită aprecierea ta?

Vei regăsi în această listă vinuri pentru toate gusturile, validate de experți în domeniu, premiate la concursurile vinul.ro de anul acesta – Premiile de Excelență vinul.ro 2021 și  vinul.ro Dulce&Aromat 2021. Salvează-ți lista și mergi cu ea la cumpărături, după care nu-ți rămâne decât să te bucuri de ce descoperi în pahar! O parte dintre vinurile de mai jos sunt disponibile în marele retail, altele se găsesc online (și-ți dăm sugestii de achiziție) iar unele sunt de găsit doar la cramele producătoare.

Vinurile potrivite pentru masa de Crăciun 

Mâncărurile de pe masa de Crăciun (de la aperitive, salate, pește, până la preparate mai consistente, cum sunt sarmalele, salata de boeuf, friptura de porc, tochitura și deserturi) merită stropite cu vinuri românești medaliate!

  1. Pentru aperitive, îți recomand:

2. Pentru felurile principale (friptură, sarmale)

3. Pentru desert (prăjituri de casă, cozonac)

Vinuri pentru seara de Anul Nou

De Revelion, obișnuim să ne concentrăm pe ceea ce vom avea în pahare la miezul nopții, dar la fel de importante sunt și vinurile pe care le bem la ultima cină din an. Merită să încheiem anul cu stil, așa că hai să vedem cele mai bune opțiuni! Dacă găzduiești o masă festivă sau ești invitat la cina din seara de Revelion, am câteva idei pentru tine.

  1. Pentru aperitiv (gustări reci cu diverse produse tradiționale, ouă umplute, salată de boeuf)

2. Pentru preparate cu pește

3. Pentru desert: 

Pentru miezul nopții 

One thought on “Vinurile premiate și recomandate de specialiști pentru Sărbătorile de iarnă

Lasă un răspuns