Welcome to my life in wine colours !

Eu sunt Adelina, jurnalist de profesie și, dintr-o întâmplare fericită, ”doamna cu vinurile”, de la vinul.ro

Din 2007 mă învârt prin breasla jurnaliștilor, după ce, în școala generală m-am îndrăgostit de presă, mare microbistă fiind, abonată la ProSport și Gazeta Sporturilor și fidelă a meciurilor din campionatele internaționale și visând să fac un interviu cu jucătorul meu preferat, Francesco Totti.  Singurul meu plan de viitor, în privința carierei, a fost ”eu asta vreau să fac”. Nu medic, nu avocat, nu contabil, nu chestii serioase. Reporter sportiv. 

N-am ajuns reporter sportiv, cum îmi doream, deși interviul acela încă e pe my ”to do list”, însă am ajuns la Radio România, la agenția de presă RADOR, unde de 14 ani sunt la curent cu actualitatea. Am suficient antrenament, însă nu pe terenul de fotbal, ci pe cel al Armatei Române, din 2018, când am participat împreună cu colegii mei din presă la Cursul pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict. Am învățat ce înseamnă ”unconventional war” și două motto-uri: ”dacă ar fi ușor, oricine ar putea face” și ”the only easy day was yesterday”.

De câțiva ani, am intrat în lumea vinului, datorită bunului meu prieten Cezar Ioan, care mi-a dat extrem de mult credit, semnificativ mai mult decât mi-aș fi dat eu însămi. Aș zice că mă descurc binișor, și, deși sunt departe de a fi cea mai organizată sau sociabilă persoană, organizez evenimente cu vin și promovez cultura vinului în multe contexte și cercuri socio-profesionale. 

Scriu pentru Vinul.ro și alte publicații, scriu și pentru site-ul meu, mai puțin decât mi-aș dori. Am editat împreună cu Cezar singura carte de antreprenoriat de la noi, ”Povestea de la colțul mesei”, spusă de Cătălin Mahu.

Am reușit să ducem la bun sfârșit edițiile Premiilor de Excelență vinul.ro 2019, 2020, 2021, 2022, ultimele două chiar în condiții de infinite incertitudini și schimbări de plan de ultim moment, cu final fără sfârșit, din motive independente de noi. Plus multe alte evenimente și proiecte, despre care sigur ați auzit dacă frecventați rețelele sociale – Gala Gastronomiei și Vinurilor din România, Evadare în Dealu Mare, conferințe, dezbateri, lansări la locații din București și din țară.

Savurez conversații efervescente, cu oameni mișto, știu multe bancuri cu blonde, îmi place să descopăr povești și vinuri memorabile (și chiar am avut ocazia din plin în ultimii ani) și mă bucur că pot să-ți împărtășesc și ție câteva dintre ele. Dacă te regăsești în poveștile mele, te invit să-mi răsfoiești din când în când site-ul, cu un pahar de vin, pentru recomandări sincere și inspirație maximă. 

Welcome to my world ! Life in wine colours!

Lasă un răspuns