Cum arată Soarele din 1999 văzut AZI?

Greu cu evenimentele în perioada asta! Pare că au devenit un fel de ruletă rusească… dacă nu ne încurcă covidul, ne încurcă ploaia și tot se întâmplă ceva! Daaar, e bine când e cu happy-end! Pe ”end” de octombrie am reușit să ajungem la crama Vinarte de la Castel Bolovanu, după ce vremea ne-a dat planurile peste cap. Programasem excursia la începutul lunii, dar a trebuit să amânăm pentru a prinde o zi cu soare, care să se potrivească cu vedeta evenimentului, Cabernet Sauvignon-ul SOARE 1999, ce abia aștepta să-și arate ”strălucirea”.

Vinarte a lansat pe piață sticlele din vinotecă, estimate la 600.000 de euro

Evenimentul a fost prilejuit de lansarea pe piață a sticlelor din vinoteca Vinarte, de o valoare totală estimată la 600.000 de euro (în exclusivitate prin comenzi direct pe site) și a campaniei #SuntCabernet. Bolovanu – pentru promovarea soiului care se identifică cu parcursul cramei, de la înființare și până în prezent – acela de creator al categoriei de vinuri superpremium din România.

Cabernet Sauvignon în Podgoria Vinarte de la Castel Bolovanu Photo credit: Daniel Stoenciu

Campania #SuntCabernet este o comunitate de gusturi menită să sublinieze calitățile acestui soi renumit pe plan mondial, care dă rezultate excepționale la Bolovanu. Astfel, sub sloganul #SuntCabernet.Bolovanu, atenția publicului este direcționată spre strugurele emblematic al cramei. Rezultatele au fost confirmate de-a lungul timpului prin punctajele deosebite obținute la concursuri și recunoașterile profesioniștilor și pasionaților exigenți, atât la nivel național, cât și internațional.

SOARE 1999 – o demonstrație de longevitate

S-a degustat, dar s-a și muncit (vorba lui Cezar)! De data asta, responsabili cu munca au fost cei din echipa Wine Trips, care au filmat un episod special la crama de la Sâmburești. Somelierul Sergiu Nedelea și enologul Iustin Urucu, alături de actrița Carmen Tănase și de directorul executiv al Vinarte, Rodica Căpățână, au ghidat degustarea de Soare 1999, cel mai vechi exponent al vinotecii Vinarte.

Supranumit ”regele vinurilor roșii”, Soare 1999, semnat de enologul Iustin Urucu a fost o demonstrație de longevitate. Cireașa de pe tortul evenimentului a fost savurat și lăudat de oaspeții noștri. Invitații s-au delectat și cu celelalte vinuri reprezentative ale cramei (printre care și recentele medaliate la Premiile de Excelență Vinul.ro 2021), însoțite de mâncăruri tradiționale, de struguri culeși direct din vie și de muzică faină, într-o zi superbă și însorită în mijlocul podgoriilor de la Sâmburești.

Degustarea de Cabernet Sauvignon Soare a fost ghidată de somelierul Sergiu Nedelea și de reprezentanții cramei Vinarte

Calitatea și longevitatea Cabernet Sauvignon-urilor SOARE, recunoscute recent de Wine Advocate

Lansarea vinotecii vine după ce, recent, Cabernet Sauvignon-urile Soare au primit o înaltă recunoaștere a calității și longevității din partea revistei americane Wine Advocate. Cabernet Sauvignon Soare 2017 a primit 93 puncte și un interval estimativ de consum până în 2037. De asemenea, UniQ, un cupaj din Cabernet Sauvignon 2013, Merlot 2016 și Negru de Drăgășani 2017 a obținut 92 puncte și un interval de consum până în 2033.

Lasă un răspuns